Týždeň spoločných modlitieb veriacich

29.07.2003 Celý región

Spolu 1860 obálok na poštový úrad odniesli 3. júla po skončení tlačovej konferencie v Prešove predstavitelia neziskovej organizácie (n. o. ) Záchrana a obnov...
Spolu 1860 obálok na poštový úrad odniesli 3. júla po skončení tlačovej konferencie v Prešove predstavitelia neziskovej organizácie (n. o. ) Záchrana a obnova národných kultúrnych pamiatok (NKP) - Drevené chrámy pod Duklou so sídlom v Krajnej Bystrej, okres Svidník.

Demonštratívne tým vyjadrili svoju nespokojnosť s tým, že vláda SR nedodržuje princípy. Zmenila svoj zámer a za sídlo nového obvodného úradu namiesto Svidníka presadzuje susedný Stropkov. Riaditeľ n. o. Michal Kosť uviedol, že táto ich ekumenická aktivita je dôsledkom rozhodnutia správnej rady n. o. , ktorá sa na svojom zasadaní vo štvrtok 26. júna t. r. uzniesla na organizovaní Týždňa spoločných modlitieb veriacich. Potrvá od nedele 27. júla do nedele 3. augusta. Výzva má názov Za pokojné, čestné a spravodlivé rozhodovanie predstaviteľov štátu v záujme Slovenska a jeho občanov. Všetky náklady znáša n. o. , napr. na 13 tisíc Sk vyšli poštové známky.
Listy adresovali farským úradom piatich cirkví na Slovensku.
(jj)
 

Vyberte región